Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činnost AC 2014/2015

Kurz Základy přípravy pokrmů v rámci projektu Aktivačního centra 

 

 

 V rámci udržitelnosti projektu jsme v letošním školním roce 2014/15 opět otevřeli oblíbené Aktivační centrum - kurz Základy přípravy pokrmů. Zde se účastníci kurzu, což jsou osoby se zdravotním postižením, naučí práce spojené se samostatnou přípravou pokrmů.

Obsah kurzu je zaměřen na základní činnosti v domácnosti. Žáci se učí bezpečně obsluhovat kuchyňské spotřebiče, osvojí si zásady správného stolování a společenského chování u stolu. Naučí se připravovat jednoduché i slavnostnější pokrmy.

Při všech praktických činnostech získávají žáci poučení o materiálech, pomůckách a přístrojích, které používají, o bezpečnosti práce s nimi s důrazem na jejich využití v životě.

 

Rubriky

Základy přípravy pokrmů

Příspěvků: 11